Meny
Tilbake

Laholmen 1, Strömstad, Sverige

Scandic Laholmen hotell

Fakta

Areal
12.300 m²
Type
Hotell
Område
Sverige
Adresse
Laholmen 1, Strömstad, Sverige
Dagens leietakere
Scandic

Kontaktperson

Matthias Dalnoki
Hotelldirektør, Laholmen

Beskrivelse

Gamle og ærverdige Laholmen Hotell har en spennende og dramatisk historie. Så tidlig som i 1861 anla konsul Emil Smith en kjeglebane på Laholmen, som er en halvøy midt i sentrum av Strømstad. Han hadde ikke spurt myndighetene om lov. Ved siden av kjeglebanen, bygget han et såkalt «schweizeri», som var en slags kafé med alkoholservering.

Det som oppsto som en en kafé med alkoholservering på 1800-tallets Sverige har gått gjennom mange fornyelser, men først på 1950-tallet la restauratøren Allan Mylish sin elsk på stedet og gjennomførte en rekke omfattende påbygginger. Hotellet opplevde deretter på 1950- og 60-tallet sin virkelige storhetstid, men denne fikk en brå slutt i 1974, takket være en hotellgjest fra Norge. På Lucia-natten i 1974, brant hotellet ned på grunn av en sengerøkende nordmann.

Ti år senere sto det nye Laholmen Hotell klar for innvielse, og er i dag et hotell som leverer konferanse- og restaurantopplevelser. Hotellet ligger på en halvøy med nærhet til både havet og Strømstad by, og har 171 rom.

Bedre beliggenhet i Strømstad finnes ikke. Her er det sjø på alle kanter og en perfekt ramme for rekreasjon og hygge i sentrum av den «norskeste» av alle svenske byer; Strømstad.

Kollektivtransport

Å reise til Strømstad kan enkelt gjøres med buss fra Oslo. Den stopper bare 50 meter fra Strømstad havn. Du kan også ta toget til Fredrikstad og båtferge videre fra Cicignon, eller du kan busse direkte fra Oslo til Skjærhalden på Hvaler for så å hoppe over på fergen til Strømstad.